Doelbedrag

Ontvangen

Resterend

Investeer in Grand Hotel Central

Het mooiste hotel van Tilburg

 • Obligaties met 3% of 4% rente
 • Met hypothecaire zekerheid
 • Investeer in de toekomst van Tilburg
Investeer in Grand Hotel Central

Een obligatie wat is dat?

Een obligatie is niets anders dan een gewone geldlening die wordt uitgegeven door bedrijven. Als u een obligatie koopt, leent u geld uit aan een bedrijf.  Voor deze lening ontvangt u rente. De lening lost het bedrijf over een bepaalde periode weer af.

In dit geval leent u geld uit aan initiatiefnemer en vastgoed eigenaar Swen Arens. U kunt kiezen uit twee obligaties elk met eigen voorwaarden. Direct na uw investering ontvangt u rente over deze lening.

 • U investeert voor 6,5 jaar een bedrag in Hotel Central
 • U heeft de keuze 2 obligaties met verschillende rente percentages:
  • 3% bij inleg van € 250
  • 4% bij inleg van € 1000
 • Per kwartaal ontvangt u de rente
 • Aflossing van uw lening start een half jaar na start exploitatie van het hotel op 1 juli 2023
 • U kunt al meedoen vanaf € 250,-

Deelnemen aan dit project middels het nemen van obligaties is zonder financiële risico’s en voor een interessante rente van 3% tot 4% ben je partner in het realiseren van de wedergeboorte van een uniek stuk Tilburgse historie.

De initiatiefnemer Swen Arens beschikt over voldoende financiële (privé) middelen om persoonlijk voor 100% garant te staan voor de ingelegde bedragen.

Dit is tevens een stimulans voor particulieren die méér dan            € 100.000,- aan vermogen bezitten en die vanaf juli 0,5% rente moeten betalen aan de bank over hun vermogen.

Door deel te nemen als partner in het project Grand Hotel Tilburg bespaart u deze (boete)rente en krijgt u een netto-vergoeding van 4,5% (of 3,5%)  met een 100% garantstelling van Swen Arens.

Obligatie van €250 met 3% rente

U investeert voor 6,5 jaar een bedrag in Hotel Central. Hierover ontvangt u 3% rente op jaarbasis. Per kwartaal ontvangt u de rente. De aflossing van uw lening start een half jaar na start exploitatie van het hotel  op 1 juli 2023.

U kunt al meedoen vanaf € 250,-

Obligatie van €1000 met 4% rente

U investeert voor 6,5 jaar een bedrag in Hotel Central. Hierover ontvangt u 4% rente op jaarbasis. Per kwartaal ontvangt u de rente. De aflossing van uw lening start een half jaar na start exploitatie van het hotel  op 1 juli 2023.

U kunt al meedoen vanaf € 1.000,-.

Start nu met investeren!

Begin direct met investeren.

Wat doen we na de campagne?

25%
50%
75%
100%

We gaan de eerste hoeveelheid geld besteden 0%

We gaan de tweede hoeveelheid geld besteden 0%

We gaan de derde hoeveelheid geld besteden 0%

Waarom een investeringscampagne?

Waarom een investeringscampagne?

1

Investeren in renovatie en opbouw

Met de plannen om te komen tot volledige renovatie en opbouw van een vierde verdieping is een investering gemoeid van € 500.000,-.

Het door een bouwhistoricus opgezette renovatieplan garandeert een complete realisatie van de geplande doelstellingen.

2

Investeren in afwerking

De voor afwerking ingezette materialen en middelen garanderen een bouwresultaat van het allerhoogste niveau.
Beoogde investering hiervoor bedraagt € 300.000,-.

3

Investeren in compleet nieuwe inrichting

Om te komen tot een beoogde jaren 30-stijl qua inrichting en uitstraling wordt rekening gehouden met een investering van € 200.000,-.

Over Swen Arens

Mijn naam is Swen Arens. Ik ben voormalig zelfstandig NVM-makelaar en al jaren succesvol belegger in vastgoed. Ik heb het initiatief genomen om geheel voor eigen rekening en risico een wedergeboorte te realiseren van het prachtige historische Grand Hotel Central Tilburg.

Grand Hotel Centraal Tilburg

Meer nog dan bij andere panden werd mijn interesse voor dit project gestimuleerd door de historische achtergronden die bij dit gebouw horen. Zakelijk expressionisme met invloed van de Amsterdamse-School als architectonische basis en de Stijlgroep als historische context maken dat dit project voor mij veel meer is dan een belegging: het is de realisering van een droom; het in ere herstellen van cultureel historisch erfgoed in een door sloop zo getroffen binnenstad.

Dat niet alleen: Arens wil ook kunstbeweging De Stijl er een prominentere rol geven, de beweging die kunstenaars als Mondriaan, Van Doesburg, Van der Leck en Rietveld voortbracht. Grondleggers Theo van Doesburg en Anthony Kok kwamen bijeen in hotel restaurant Albert Janssen. Het hotel dat in 1930 plaatsmaakte voor Hotel Central.

 

‘Kunstbeweging De Stijl wordt een belangrijke leidraad binnen de doelstellingen van het hotel. Met zogenaamde ‘soirées intiemes’ wordt een belangrijk programmaonderdeel van de Tilburgse Stijlgroep nieuw leven ingeblazen’.  Ook huidige kunstenaars worden betrokken bij de herbouw van het hotel: ‘door 4 kamers te laten ontwerpen en realiseren door een selectie van huidige Tilburgse kunstenaars creëren we een ontmoeting tussen het verleden en het heden en kan op een creatieve wijze culturele ontwikkeling en economisch belang worden gecombineerd waardoor interessante werkgelegenheidsprojecten worden ontwikkeld voor hedendaagse kunstenaars’, aldus Arens.

Lees in het Brabants Dagblad over de plannen van Swen. Klik hier op de link: Brabants Dagblad

Grand Hotel Central

Een hotel kopen doe je niet zonder grondig vooronderzoek. Ook al is het een vurige wens om oude Tilburgse glorie in ere te herstellen is een haalbaarheidsonderzoek noodzakelijk: wat is de waarde van het onroerend goed vóór de verbouwing; wat is die waarde na de verbouwing en hoe kan een winstgevende exploitatie worden gewaarborgd.

Deze vragen zijn middels onderzoek voldoende onderbouwd beantwoord. Initiatiefnemer Arens heeft op basis van de conclusies uit het onderzoek het pand aangekocht en verbouwingsplannen gepresenteerd wat leidde tot enthousiasme bij Gemeente, kunstwereld en pers.

In het in 1932 gebouwde pand aan de Spoorlaan (een prijswinnend ontwerp van architect Caspar van den Beld) was ruim 80 jaar horeca gevestigd. Het begon met hotel-restaurant Piet Mulders, na een faillissement in 1969 gevolgd door hotel De Stationsherberg. Sinds 1980 heet de horecagelegenheid Hotel Central met de latere toevoeging van Brasserij. Begin 2014 sloot Central de deuren na een faillissement.

De huidige eigenaren willen de oorspronkelijke functie weer aan het pand toevoegen, waarbij een ‘haute cuisine’ wordt gefaciliteerd in een nieuw ontwikkelde rooftop-locatie. Aan het begrip ‘high-end’ wordt hier op een unieke wijze vorm gegeven.

Cultuurhistorisch

De bouw van het hotel symboliseert de ontwikkeling van het vooroorlogse Tilburg. De sociaal economische ontwikkeling die de stad meemaakte motiveerde destijds tot het bouwen van onder andere dit hotel. Bouw, bouwstijl en historische thema’s welke worden uitgebeeld
met als materialen glas, aardewerk en beton geven een duidelijk beeld van hoe er in deze periode werd omgegaan met creativiteit gecombineerd met ambachtelijk vakmanschap. Dit voor Tilburg zo markante gebouw is in de loop der jaren van beeldbepalende waarde geworden.

Cultureel erfgoed

Het gewenste behoud van cultureel historisch erfgoed voor de stad nodigt uit om de oorspronkelijk bedachte functie en behoefte te herstellen op een zodanige wijze dat een combinatie kan worden gerealiseerd van een moderne (hotel)bedrijfsvoering waarbij de expressionistische stijl die het gebouw zo karakteristiek heeft gevormd, behouden blijft en waar nodig (en mogelijk) hersteld wordt.

Onze missie

Het is onze missie om Grand Hotel Central in het centrum van Tilburg haar oude glorie terug te geven.

Sinds 2 jaar wordt er door opdrachtgever, bouwhistoricus, kunstenaars en de Gemeente Tilburg hard gewerkt aan een toekomstdroom: de wedergeboorte en herpositionering van Grand Hotel Central in Tilburg.
Waar in het centrum van Tilburg heel veel historische gebouwen en oude sfeer in een naoorlogse bouwwoede zijn verdwenen is de uitdaging opgepakt om Grand Hotel Central als cultuur historisch Tilburgs erfgoed te herstellen en veilig te stellen voor de toekomst.

Deze doelstellingen kunnen uitsluitend worden gerealiseerd bij een succesvolle bedrijfsvoering met een kwalitatief hoogstaande gastvrijheid en een sterk concept.

Voor geëngageerde belangstellenden bestaat de mogelijkheid om middels een fundraisingsprogramma deel uit te maken van dit historisch onderbouwde en door Gemeente Tilburg gesteunde ontwikkelingsplan.

De Stijl

Het voormalige Hotel Central aan de Stationsstraat wordt van top tot teen opgeknapt, krijgt 21 hotelkamers met De Stijl-inrichting en bovenop een rooftopbar. De Tilburgse om

Daarnaast zal dit hoge niveau ook qua beleving moeten worden gerealiseerd door de 4e verdieping, die al omschreven staat als ‘dakterras’ in te zetten als lobby, eetzaal, restaurant en bar.

Met deze combinatie tussen ‘roofterrace’ en ‘roofgarden’ communiceren exploitant én gemeente Tilburg op een verantwoorde manier te anticiperen op consumentenbehoeften, bedrijfseconomisch verantwoord exploiteren én de wens tot behoud (en onderhoud) van cultureel erfgoed.

gevingscommissie is enthousiast over het plan, de eigenaar begint liever vandaag dan morgen.

De Tilburgse De Stijl-pleitbezorger Tine van de Weyer kwam met het idee om De Stijl op die plek voor het voetlicht te brengen, sloot zich samen met Ingrid Luycks bij het plan aan. ,,Het is historische grond”, aldus Van de Weyer.

Met de nieuwe opbouw en de toevoeging van de functies zal het pand weer zijn oorspronkelijke gebruik aannemen en een toevoeging zijn voor het centrum gebied van Tilburg.

Hoe kan ik obligaties kopen?

obligaties

Hoe kan ik obligaties kopen?

Veilig via uw bank

De bedrijfsobligaties kunt u betalen middels iDEAL of bankoverschrijving.
Uw betalingsbevestiging ontvangt u direct per e-mail.

U ontvangt tevens de inloggegevens met toegang tot uw eigen persoonlijke investeringsdashboard.

Geen kosten

U betaalt geen beheers- of afsluitkosten. Er zijn geen verborgen kosten.

14 dagen bedenktijd

Na betaling heeft u 14 dagen bedenktijd om kosteloos te annuleren.

Voordat u investeert

voordat

Voordat u investeert

Investeer met vertrouwen

Het is verstandig om u eerst goed te verdiepen in ons bedrijf. Hoewel beleggen niet risicoloos is, levert het meestal méér financieel voordeel op dan sparen. Wel is het heel belangrijk dat u beschikt over de juiste kennis. Het feit dat u informatie zoekt op deze website, is dus een goed teken.

Beperk uw risico

Betekent een hoge rente altijd meer risico? Ja, maar u kunt zelf risico beperken door uw geld te spreiden. Beleg nooit met geld dat u niet kunt missen. Het is niet verstandig om uw complete spaarrekening te gebruiken, omdat beleggen altijd risico’s met zich mee brengt.

Direct starten met investeren

Dat kan. Uit ervaring weet u wellicht al wat de risico’s kunnen zijn. Bedrijfsobligaties zijn een aparte assetklasse. Het risico, oftewel de rendementsverhouding, is niet vergelijkbaar met andere beleggingsproducten zoals staatsobligaties of vastgoed- en beleggingsfondsen.

Veel gestelde vragen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We gaan veilig om met je gegevens, en je kan je altijd binnen één klik weer afmelden.